Novi požar na gradskoj deponiji u Boru

BOR – Sinoć oko 18h N.N. lica zapalila su smeće na gradskoj deponiji u Boru. U toku prethodne noći, ali i dana zaposleni u JKP „3.oktobar“, uz pomoć mehanizacije, kao i borski vatrogasci kontrolišu požar i pokušavaju da ga ugase. Iako vatra nije zahvatila veću površinu, brzo se širi zbog lako zapaljivog materijala i vetra, tako da je nasipavanje zemljom najdelotvornije.

Dve cisterne, kao i ostala mehanizacija su konstatno na terenu. Očekuje se da će u nekoliko sati požar biti gotovo ugašen. Veliki problem nam predstavljaju pojedini građani koji svako drugo, ili treće veče u potrazi za sekundarnim sirovinama pale smeće na deponiji“ naglašava direktor JKP „3.oktobar“ Bor Radmilo Guševac.

Prema rečima odgovornih u Trećem oktobru, sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, a u cilju prevencije požara i drugih situacija dogovoreni su redovni obilasci ove lokacije. Međutim, izgleda da počinioci već znaju  protokole i zaobilaze ih, a na deponiji traže robu koju mogu da iskoriste, ne obazirući se na kontrole, kao i na potencijalu štetu i probleme koji iz toga mogu proisteći.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.