Novi sneg otežava uklanjanje polomljenih grana i stabala

BOR-Borski komunalci nastavljaju da raščišćavaju granje koje od juče pada na ulice i trotoare usled velike težine leda. Nova količina snežnih padavina u Boru dodatno  im otežava posao.

Situacija je bila nešto stabilnija, ali sa novim padavinama se ponovo pogoršava. Grane su pod novim snegom dodatno otežale i ubrzano pucaju“,kaže Dalibor Orsovanović, direktor JKP „3.oktobar“ u Boru.

Najteža situacija je u novim delovima Bora zbog velikog broja stabala sa kojih još uvek nije opalo lišće. Dežurne ekipe Javno komunalnog preduzeća Treći oktobar u Boru raščišćavaju ulice, trotoare i parking prostore prema prioritetima.

Iako smo dosta granja uklonili ima još puno posla i sasvim sigurno ga nećemo završiti za nekoliko dana“, dodao je Dalibor Orsovanović.

Postojeća situacija u gradu zahteva i angažovanje većeg broja mehanizacije i radnika.

Uključili smo obe platforme i kompletno ljudstvo koje je obučeno. Radimo punom parom, a radićemo i tokom noći“, ističe Orsovanović.

Prema nezvaničnim podacima na nekim zgradama polomljena su stakla, a oštećeno je i nekoliko vozila. Nakon jučerašnjeg apela veliki broj vlasnika automobile je premestio na bezbednije mesto. Međutim, još uvek mnogi ne vode računa gde ih parkiraju, pa iz Javno komunalnog preduzeća Treći oktobar još jednom ih upozoravaju da sklone vozila i izbegnu dodatne neplanirane troškove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *