Novi ugovori o osiguranju zgrada

BOR- U Boru još oko 150 stambenih zajednica nije registrovano na osnovu novog Zakona o stanovanju, što znači da upravnici još uvek nisu zaljučili ugovor o održavanju zgrade. Zbog toga  takve stambene zgrade, između ostalog, neće ni  biti osigurane od raznih rizika za ovu i narednu godinu. Pošto je osiguranje obavezno, a ističe  krajem avgusta, iz Javnog preduzeća za stambene usluge Bor podsećaju građane da nakon registracije stambene zajednice odmah zaključe i ugovor o održavanju zgrada.

Mi smo u obavezi da osiguramo sve stambene zgrade, ali smo i u obavezi da pitamo stanare da li su saglasni sa tim. Na osnovu starih ugovora oni jesu saglasni, ali bi mi voleli  da to verifikujemo na osnovu ugovora po novom zakonu,“rekao je vd direktora JP za stambene usluge Vladimir Stanković.

Do sada je osiguranje koštalo tri dinara po kvadratnom metru, ali primedbe  profesionalnih upravnika su da ono nije obuhvatilo sve rizike i nema dovoljno novca za rešavanje većih problema u stambenim zajednicama. Zato su dali predlog da se određene kvote povećaju i na taj način prikupi više para.

Svaka stambena zajednica ima određenu svotu novca za tekuće i investiciono održavanje.U nekim slučajevima to nije dovoljno novca da bi sanirali neke veće radove . Zato profesionalni upravnici  predlažu da se povećaju  izdvajanja od pola do dinara“, dodao je Vladimir Stanković.

U naredne dve nedelje  zaposleni u Javnom preduzeću za stambene usluge posetiće stambene zajednice u Boru koje su registrovane i one koje nisu kako bi stanare još jednom obavestili o novom Zakonu o stanovanju koji predviđa i potpisivanje ugovora o osiguranju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.