Novina: službenik u bankarstvu i osiguranju

BOR – Za novu školsku godinu, Ekonomsko trgovinska škola u Boru pripremila je zanimljivu i atraktivnu ponudu novoj generaciji đaka. Predstavnici škole uspešno su realizovali promociju i program profesionalne orijentacije, a prema interesovanju učenika i roditelja, očekuju da svih 120 mesta bude popunjeno.

U planu su četiri odeljenja, četiri obrazovna profila sa po 30 učenika. To su ekonomski tehničar, poslovni administrator, službenik u bankarstvu i osiguranju i turistički tehničar po sistemu dualnog obrazovanja. Službenik u bankarstvu i osiguranju je novi obrazovni profil za naše krajeve, jer je do sada to bila privilegija samo velikih centara, a od naredne školske godine i borski učenici će imati priliku da se školuju za ovakve programe„, kaže Svetlana Radosavljević, direktor Ekonomsko trgovinske škole Bor.

Dobra saradnja sa srodnim fakultetima i kontinuirano stručno  usavršavanje profesora Ekonomsko trgovinske škole, obezbeđuju  stalni napredak i inovativnosti koje su neophodne kako bi se učenici nakon srednje škole osposobili za aktuelna, moderna zanimanja.

Svi naši obrazovni profili su rađeni po uzoru na nemački ili austrijski obrazovni sistem, takvi su i nastavni planovi i programi, nude vrlo atraktivna, savremena i aktuelna znanja„, rekla je Svetlana Radosavljević, direktor Ekonomsko trgovinske škole Bor.

Ekonomsko trgovinska škola  đacima pruža uslove za stručno obrazovanje, ali i odličan temelj opšteg obrazovanja za uspešan nastavak školovanja na raznim fakultetima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.