Novine „Škole za 21.vek“

BOR-Trodnevni seminar „Uvod u kritičko mišljanje i programiranje uz pomoć mikrobita“, koji se organizuje u Osnovnoj školi Treći oktobar u Boru, namenjen je pre svega nastavnicima srpskog i stranog jezika, matematike, informatike, a obukom  mogu biti obuhvaćeni i nastavnici ostalih prirodnih nauka. Cilj obuke je uvesti prosvetne radnike u teorijsku priču kritičkog razmišljanja i što je navažnije naučiti ih da kroz predmete koje predaju prenesu znanje učenicima.

Imperativ je naučiti učenike da razmišljaju na  način na koji će da zauzmu samostalni stav prema određenim informacijama , da imaju slobodu da stav iznesu i dokazima argumentuju“, naglasila je Jasmina Momčilović, pedagog.

Trodnevni seminar  „ Uvod u kritičko razmišljanje i programiranje  uz pomoć mikrobita“, se realizuje u sklopu projekta „Škole za 21.vek“ koji se sprovodi u saradnji sa Britanskim savetom.

 „Škole za 21 vek“ je program koji se realizuje u cilju razvijanja kritičkog mišljenja, veština, rešavanja problema, programiranja u nastavnim i van nastavnim aktivnostim“, rekla je Snežana, Savićević,  direktor Osnovne škole „3.oktobar“ u Boru

Očekivanja su, dodaje Snežana Savićević, da će učenici imati mnogo više motivacija za rad i  da će  uvođenje programiranja i novih tehnologija razviti kritičko mišljenje kod njih, što je konačni cilj „Škole za 21.vek“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *