“Novo Cerovo” bogato bakrom

Sadržaj bakra u rudi “Novog Cerova” premašuje 0,5 odsto, što je bolji prosek od onog koji se beleži u “Jami”, jedinom podzemnom rudniku. Sa rezultatom boljim od očekivanog i uz prebačaj plana za skoro 300 tona, “Novo Cerovo” popravilo je ukupan januarski skor kompanije, što je, kako je rekao glavni rudarski inženjer Jiao Jianming, ohrabrujuća činjenica na početku godine. Ostvareni rezultati nisu slučajni i plod su prvenstveno odličnog sadržaja bakra u rudi. Indeks realizacije samo ovog parametra proizvodnje je 150, jer je umesto 0,341%, otkopavana ruda sa prosečnih 0,523% bakra, kaže upravnik ovog rudnika Dragan Ilić. 

Zbog toga je dato 80 odsto bakra u rudi više od plana za ceo mesec i proizvedeno preko 45 odsto više bakra u koncentratu. Ukupne iskopine iznosile su preko milion tona, a zbog visokog sadržaja metala, bakar u rudi “težio” je 1.330 tona, a bakar u koncentratu 806 tona.

Pun kapacitet rudnika “Novo Cerovo” i prerada 8.500 tona rude dnevno, po rečima generalnog direktora kompanije Jiana Ximinga, očekuje se u maju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *