BOR-Nakon skoro pola veka Bor dobija još jedno obdanište. Ovih dana u naselju Novi gradski centar  počela je   adaptacija prostorija namenjenih najmlađim boranima. Do sredine septembra očekuje se završetak građevinskih radova.

Spojeno je nekoliko lokala i dobijena je površina od 540 kvadratnih metara, što je dovoljno za 120 mališana. Nakon više godina u ovom obdaništu biće smeštena i razvojna grupa“,rekla je Tamara Paunović, član Gradskog veća.

 Vrednost radova je 18 miliona dinara, a novac su obezebili lokalna samouprava i Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Nakon opremanja novog obdaništa i dobijanja odgovarajućih dozvola objekat bi mogao da primi prve mališane početkom novembra. To, međutim, neće rešiti problem liste čekanja.

Ovo je početak sistemskog rešavanja problema manjka kapaciteta u predškolskoj ustanovi. Na listi čekanja je 300 mališana i njih moramo smestiti “, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora, prilikom obilaska ovog gradilišta.

Već sada je izvesno da  je Boru neophodno još jedno obdanište, samo se bira odgovarajuća lokacija.

Mi smo planom generalne regulacije predvideli nedaleko od ove, lokaciju za novo obdanište u kojem će biti smeštena sva  deca.U 2019.godini  planiramo izradu projekta i  uređenje površine“, dodao je Milikić.

Osim u Novom gradskom centru, razmatra se mogućnost da novo evropsko obdaniše  bude smešteno na lokaciji nezavršene zgrade u ulici Sedmi juli. Biraće se, u svakom slučaju, povoljnija i prostorno prihvatljivija varijanta za ovakve objekte.

Novo obdanište početkom novembra, 16.avgust 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *