Novo vozilo za Dom zdravlja „dr Veroljub Cakić“ u Majdanpeku

MAJDANPEK – Vozni park Doma zdravlja „Dr Veroljub Cakić“ opremljeniji je za jedno novo vozilo, koje će služiti za prevoz pacijenata na hemo i zračne terapije, u druge zdravstvene centre. Ovo vozilo dobijeno je od Ministarstva pravde, putem projekta, sa kojim je majdanpečki Dom zdravlja konkurisao za dodeljivanje sredstava prikupljenih na osnovu odlaganja krivičnih kazni.

U pitanju je vozilo marke Dačia Lodži, čija je vrednost milion 700 hiljada dinara i s obzirom na stanje voznog parka mnogo će značiti zaposlenima, a još više pacijentima“, kaže Beti Janković, pomoćnik direktora ove zdravstvene ustanove.

Uključujući i ovo novo vozilo, naš Dom zdravlja sada raspolaže sa šest takozvanih ležećih saniteta i dva putnička vozila, kojima je pokriveno i područje Donjeg Milanovca. Mnogo veći problem od malog broja saniteta predstavlja njihova starost, s obzirom na to da je svako od pomenutih vozila  prešlo u proseku 350 hiljada kilometara“, dodaje Beti Janković.

Inače, pored majdanpečkog Doma zdravlja, na konkurs Ministarstva pravde javila se i Tehnička škola, koja je za svoj projekat opremanja informatičkih kabineta dobila milion 100 hiljada dinara, za šta je nedavno nabavljeno 30 novih računara.

Novo vozilo za Dom zdravlja „dr Veroljub Cakić“ u Majdanpeku, 15. novembar 2017. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=1rA2hpFQ5pI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.