Novo zanimanje kuvar-konobar u majdanpečkoj Tehničkoj školi

0

MAJDANPEK – Pored postojećih obrazovnih profila mašinske i elektro struke, u majdanpečkoj Tehničkoj školi će od naredne godine biti uvedeno i odeljenje kuvar – konobar.

Ovu odluku donelo je Opštinsko veće, nakon što je odbilo deo predloženog Plana upisa ove obrazovne ustanove, kojim je i za narednu školsku godinu, u izdvojenom odeljenju Tehničke škole u Donjem Milanovcu ponovo planiran upis jednog odeljenja za zanimanje carinski tehničar, za koje je konstatovano da nema perspektive u smislu zapošljavanja.

Kuvar je već duže vreme jedno od najtraženijih zanimanja. Smatramo da će za njih biti posla svuda, pa i u opštini Majdanpek, posebno ako se ima u vidu gradnja novog hotela u Donjem Milanovcu i njegov sve intenzivniji turistički razvoj“, obrazložio je odluku Veća Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek.

Pored ovog novog odeljenja, Planom upisa Tehničke škole, za narednu školsku godinu, predviđeno je  jedno odeljenje tehničara za kompjutersko upravljanje, elektrotehničara informacionih tehnologija i odeljenje operatora mašinske obrade, sa ukupno 120 mesta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *