„Obale“ Tatjane Trajković u majdanpečkoj galeriji

U galeriji Centra za kulturu Majdanpek otvorena je izložba Tatjane Trajković, umetnice iz Zemuna, pod nazivom „Obale“. Postavku čini serija digitalnih grafiika, na granici realnog i apstraktnog koje  sublimišu životnu radost i oslikavaju nostalgiju za doživljenim predelima i prizorima.

MAJDANPEK – Galeriju Centra za kulturu Majdanpek naredne dve nedelje krasiće radovi Tatjane Trajković, umetnice iz Zemuna, koja je na Fakultetu primenjenih umetnosti diplomirala na odseku primenjena grafika.

Postavku „Obale“ čini serija digitalnih grafiika, na kojima se prožimaju voda i zemlja, pesak i zelenilo. Na granici realnog i apstraktnog, radovi Tatjane Trajković  sublimišu životnu radost i oslikavaju nostalgiju za doživljenim predelima i prizorima, koji predstavljaju neraskidivu vezu između čoveka i prirode.

Ovim grafikama prethodi studiozan proces kombinovanja različitih likovnih tehnika, monotipije, kolaža, akvarela, suvog pastela i tuša, ponekad objedinjenih i na ručno pravljenim papirima, što čini važnu sponu sa naturalnim“, rekla je na otvaranju izložbe u Majdanpeku, Tatjana Trajković.

Ova umetnica otišla je i korak dalje u svom radu. Naime, 2007. godine osnovala je Centar za umetnost i kulturu „Artelje“ čije su aktivnosti usmerene na podršku deci i roditeljima kroz likovne radionice, predavanja, art terapiju i edukaciju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.