Obeležen 151. rođendan OŠ „Stanoje Miljković“ u Brestovcu

BOR –Osnovna škola „Stanoje Miljković“ u Brestovcu, počela je da radi 1867. godine i jedna je od najstarijih obrazovnih ustanova u borskoj opštini. Iznedrila je generacije i generacije uspešnih đaka, kako u matičnoj školi u Brestovcu, tako i u tri izdvojena odeljenja u Šarbanovcu, Metovnici i Šarbanovac Timoku.

 „Protekla školska godina bila je uspešna kako na realizaciji plana rada, tako i takmičenja na kojima je ovog puta učestvovalo više đaka. Upravo ovi uspesi nas snaže da budemo sve bolji. Plan ove godine je da završimo radove na fiskulturnoj sali i nabavimo potrebnu informatičku opremu“, kaže Aleksandar Vlahović, direktor Osnovne škole „Stanoje Miljković“ u Brestovcu.

Matičnu školu u Brestovcu sa tri izdvojena odeljenja, trenutno pohađa 211 učenika i 28-oro predškolaca.

Svuda prisutno demografsko osipanje nije zaobišlo ni našu sredinu. Tako, ova škola koja je pre tridesetak godina imala 700 đaka, danas broji blizu 240 učenika. Zato je naš prioritet, između ostalog i jačanje i snaženje porodice“, dodaje Vlahović.

Dobri rezultati đaka zasluga, zasluga su i samih učenika ali i zaposlenih u ovoj obrazovnoj ustanovi, koji svakodnevno đacima usađuju želju za učenjem.

U školi radi 68 zaposlenih, 39 nastavnika razredne i predmetne nastave, koji su spoj iskustva i mladosti. Zato su deca najbolji pokazatelj rada naše škole“, kaže Aleksandar Vlahović, direktor Osnovne škole „Stanoje Miljković“ u Brestovcu.

Povodom 151. rođendana učenici matične škole i izdvojenih odeljenja u Šarbanovcu, Metovnici, Šarbanovac Timoku pripremili su kulturno umetnički program. Pesmom, igrom, glumom i recitalima prikazali su „periode odrastanja, školskih dana, učenja i ljubavi“. Priredbi u Domu kulture u Brestovcu prisustvovali su brojni gosti, direktori borskih osnovnih i srednjih škola i veliki broj meštana ovog borskog sela.

Obeležen 151 rođendan OŠ „Stanoje Miljković“ u Brestovcu, 20.maj 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *