BOR – Povodom Dana državnosti predstavnici Društva za negovanje slobodarskih tradicija, Podružnice potomaka ratnika od 1912 do 1920, Organizacije rezervnih vojnih starešina, Udruženja ratnika i mirnodopskih invalida, Socijalističke partije Srbije i Opštine Bor položili su cveće i vence na Spomenik poginulim ratnicima od 1912 do 1918. godine.

„Ovo je istorijski značajan datum, 1804. godine podignut je ustanak za oslobođenje Srbije od Turaka, a donet je prvi ustav Srbije koji se istina nije dugo održao“
– rekao je predsednik Rezervnih vojnih starešina u Boru Momčilo Radisavljević.
 
 
0215 sasa vukadinovic rtvbor„Ustav je donet 1835. godine i bio najmoderniji u to doba, Nažalost trajao je samo 55 dana zbog pritisaka velikih sila. Za nas je to dobar nauk da mnoge greške iz prošlosti možemo sada da ispravimo. Krenuli smo putem reformi, doneli smo mnoge zakone i akta kojim ćemo nadam se doći do lakšeg otvaranja radnih mesta, dovođenja stranih investicija i da će ovoj zemlji promene konačno doneti boljitak“ – istakao je zamenik predsednika Opštine Bor Saša Vukadinović.
 
 U Domu kulture priređena je i svečana akademija na kojoj su zaslužnim pojedincima podeljena priznanja.
U prisustvu brojnih gostiju članovi Podružnice potomaka ratnika su presecanjem kolača obeležili i slavu Sretenje gospodnje.
Dan državnosti ove godine se praznuje tri dana s obzirom na to da se 15. februar pao u nedelju, pa su neradni dani i poneđeljak i utorak.
[iframe frameborder=“0″ width=“560″ height=“315″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2h9brw“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.