Obeležen dan rođenja Zorana Radmilovića

Na današnji dan pre 88 godina u Zaječaru je rođen Zoran Radmilović. Tim povodom, u čast velikana našeg glumišta, delegacija Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ položila je cveće na njegov spomenik.

„Ove godine navršava se 75godina od osnivanja jedinog profesionalnog pozorišta u istočnoj Srbiji i 30 godina Festivala posvećenog Radmiloviću. Tim povodom pokrenuto je nekoliko projekata. Knjiga o Zoranu Radmiloviću autora Milana Cacija Mihailovića „Uspomenar 4 – Čarobnjaк Radmilović“, večeras će povodom rođendana velikog srpskog i jugoslovenskog glumca biti promovisana u “Ateljeu 212” u Beogradu”, rekao je direktor zaječarskog teatra Vladimir Đuričić.

Kada je 1992.godine doneta odluka da se u Zaječaru organizuje pozorišni festival koji nosi njegovo ime ispravljena je nepravda prema još jednom Zaječarcu prema kome se njegov grad dugo nije odnosio kako treba. Ulica u kojoj se nalazi Radmilovićeva rodna kuća dobila je njegovo ime, pozorište takođe, a pre 13 godina u blizini pozorišta, kod gradske biblioteke, podignut mu je i spomenik. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *