Obeležen Dan škole „Branko Radičević“

BOR-Svečanom priredbom sinoć je završeno obeležavanje  Dana škole Branko Radičević, koja je osnovana pre 64 godine i jedna je od starijih na području Grada Bora. Za više od šest decenija učenici ove škole postizali su značajne rezltate i osvajali brojna priznanja na svim takmičenjima. Koliko se važnosti pridaje kvalitetu nastave najbolje pokazuje podatak da skoro 99 odsto osmaka uspe da upiše srednju školu po prvoj želji. Ono čime se posebno ponose u ovoj obrazovnoj ustanovi je način na koji uspevaju da reše problem viška radnika, istaknuto je na tradicionalnoj priredbi.

„ Mi smo ove godine upisali 84 prvaka što se nije dogodilo u zadnjih desetak godina.To pokazuje koliko kvalitet rada u školi privlači roditelje, a omogućava nam da rešimo problem viškova. Još jedna novina za učenike petog razreda je mogućnost izbora drugog stranog jezika i nadamo se da će roditelji to iskoristiti“, rekao je Radiša Petković, direktor OŠ „Branko Radičević“.

Jedan od preduslova za kvalitetan rad su investiciona ulaganja koja se najavljuju i u ovoj godini.

U ovoj godini  planiramo projekat sanacije čitavog objekta, što je od izuzetnog značaja za zaposlene, ali i učenike,naglasio je Radiša Petković.

Takođe, između dva rođendana učenici ove škole postizali su značajne rezultate.

Prethodna godina je bila izuzetno uspešna, na svim poljima smo pokazali izuzetne rezultate“, dodao je Petković.

Veliku pažnju u Osnovnoj školi Branko Radičević posvećuju i sportskim takmičenjima. U sklopu obeležavanja Dana škole organizovana je tradicionalna odbojkaška utakmica učenika i nastavnika ove obrazovne ustanove. Sa ponosom ističu da je njihov đak Veljko Simić državni prvak u džudou.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *