Obeležen Dan škole “Dušan Radović” u Boru

BOR – Povodom Dana borske škole “Dušan Radović”, učenici trećeg i viših razreda, su u predstavi “Putujmo zajedno” pokazali zavidno glumačko, pevačko i igračko umeće. Putovali su kroz vreme, obilazili  gradove i države, zajedno sa poznatim likovima iz dečijih priča, da bi se na kraju vratili u Beograd. Predstava je inspirisana “Čitalićima”, temom “Putovanja nam donose sreću” i knjigom “Put vetra”. Đaci su ovu priredbu pripremili uz pomoć mentora  Vesne Grujić Nikolić, nastavnice srpskog jezika i Natalije Đurić, bibliotekara.

Iako najmlađa u Boru, škola „Dušan Radović“ od 1981. godine uspešno radi, napreduje i drži korak sa ostalim školama i po uspehu učenika i po usavršavanju nastavnika. Ono čime se ova borska škola posebno ponosi su uspesi učenika na mnogim takmičenjima znanja gde su osvajali priznanja i nagrade kao nauspešniji, naglasio je Nenad Ristić, direktor škole.

Kada je reč o poboljšanju tehničkih uslova u školi, u svim kabinetima je omogućen pristup internetu. Zanovljen je nameštaj zahvaljujući donaciji Grada Bora, a i učenici nižih razreda su dobili besplatne udžbenike. Sa druge strane, stručno usavršavanje je obavezno za sve nastavnike. Mogu da se pohvalim stručnošću nastavnog kadra u svim predmetima”, istakao je Ristić.

Obeležavanju 38. rođendana škole „Dušan Radović“ u Boru, osim učenika i njihovih roditelja, prisustvovali su mnogi  prijatelji škole, predstavnici obrazovnih i ustanova kulture u gradu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *