Obeležen Dan Tehničkog fakulteta u Boru

0

BOR – Od osnivanja 1961. godine Tehnički fakultet u Boru, jedini državni u Istočnoj Srbiji, je tokom poluvekovnog postojanja omogućio kvalitetnu i savremenu edukaciju mladih, doprinevši na taj način ukupnom ekonomskom razvoju zemlje. Izgradio je značajan autoritet i uspeo da očuva najvažnije elemente koji se odnose na unutrašnju organizaciju, ali i pojača komunikaciju sa mnogim institucijama i organizacijama u zemlji i inostranstvu. Rezultat ovakvog rada je i dobar uspeh studenata.

Samo u prošloj  školskoj godini diplomirala su 93 studenta na osnovnim studijama, 32 na master i doktoriralo šest kandidata.

„Uspeh naših studenata je i uspeh zaposlenih na Tehničkom fakultetu. Studenti pokazuju zadovoljavajuće znanje i veoma su cenjeni stručnjaci  u zemlji i inostranstvu. Nastavnici učestvuju u realizaciji velikog broja projekata u zemlji i inostranstvu, a imamo i određeni broj projekata sa privredom“, rekla je prof.dr Nada Štrbac, dekan Tehničkog fakulteta.

U narednom periodu prioritet je nastavak razvoja fakulteta u svim segmentima, a osnovni cilj je dalja transformacija u moderniju organizaciju.

„Dalji pravci razvoja biće povećanje aktivnosti nastavnika i saradnika radi  unapređenja nastavnog procesa, osavremenjavanje nastavnih učila, adekvatniji odnos prema studentima i povećanje njihovog učešća u zajedničkim projektima sa nastavnicima“, dodala je Nada Štrbac.

Tehnički fakultet u Boru redovno organizuje četiri međunarodne konferencije i izdaje četiri časopisa. Takođe priređuje ili učestvuje na brojnim manifestacijama u zemlji i inostranstvu.

Obeležen Dan Tehničkog fakulteta, 16. jun 2017. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=rDcJXuBicM4

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *