BOR – Javno komunalno preduzeće Treći oktobar u Boru obezbedilo je više od stotinu novih metalnih kontejnera i 80 plastičnih kanti. Ukupna vrednost je tri miliona i 300 hiljada dinara, a finansijska sredstva obezbeđena su iz budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine.

Ovaj put smo ponovo odlučili da nabavimo metalne kontejnere,koji imaju plastične poklopce. Novina je što imaju nožnu polugu za otvaranje i zatvaranje poklopca“, rekao je direktor JKP „3.oktobar“ u Boru Dalibor Orsovanović.

U Boru ima oko 800 kontejnera i taj broj zadovoljava potrebe grada. I pri ovoj raspodeli veći broj sudova za smeće biće raspoređen u gradskim mesnim zajednicama.

Problem je što se određeni broj kontejnera pali i to namerno, a drugi zbog nemarnosti građana koji ubacuju žar.Prošle godine zapaljeno je 50 sudova,  što je za nas velika šteta“, ističe Orsovanović.

I ovog puta jedan broj kontejnera se planira za seoske mesne zajednice.

Nabavkom kontejnera počećemo organizovano odvoženje smeća i u Slatini i Krivelju. Na taj način problem odvoženja smeća biće rešen u većini sela“, dodao je Orsovanović.

Nakon Slatine i Krivelja, jedino u Bučju, Gornjanu i Tandi smeće se još uvek ne odvozi organizovano. Reč je o najudaljenijim  razuđenim selima u kojima u centru živi mali broj domaćinstava. Zato će narednih meseci biti neophodno utvrditi tačan broj zainteresovanih za ovu uslugu Javno komunalnog preduzeća i u skladu sa tim doneti odgovarajuću odluku.

[iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/TWAfhaa8swE“ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *