BOR – U borskoj Toplani u ovoj godini planiraju da nastave organizovanje sastanaka u mesnim zajednicama na kojim će građane informisati o novim uslovima naplate grejanja prema utrošku, umesto dosadašnje prema kvadratnom metru. Biće nastavljeni i pregovori sa dobavljačima opreme kako bi se ona obezbedila pod što povoljnijim uslovima.

„Uređaji će meriti potrošnju samo za određenu kuću, a u zgradama najbolje bi bilo da se na svaki radijator ugradi delitelj toplote i građani sami mogu da regulišu grejanje“, kaže vd direktora borske Toplane Darko Milićević.

Iskustva drugih gradova pokazuju da se primenom novog načina naplate ostvaruju određene uštede, jer potrošači plaćaju samo ono što utroše.

„U drugim gradovima kažu da se novim načinom naplate grejanja ostvaruju uštedu i do 30 odsto“, dodao je Milićević.

Konačna odluka o uvođenju novog načina naplate biće doneta u dogovoru sa lokalnom samoupravom, a u zavisnosti od situacije u gradu i zemlji. Opština Bor je i ove sezone subvencijama pomagala borskoj Toplani, jer je, radi očuvanja standarda, zajednički stav bio da cena grejanja ostane nepromenjena, kaže Milićević.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3vm3ts“ allowfullscreen ]
Obračun prema utrošku, 03. mart 2016. (RTV Bor) by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *