Obuka za posrednike

BOR – U projektu ’’Posredovanjem do bržeg rešenja spora/sukoba’’ koji u borskom okrugu realizuje Udruženje građana Kokoro, u Boru se ovih dana održava obuka za posrednike. Polaznici su zaposleni u pravosuđu, u socijalnoj zaštiti i stručnjaci iz organizacija civilnog društva koji rade sa osetljivim grupama. Namera predavača je da učesnici ovladaju znanjem i veštinama posredovanja za primenu u praksi, da nauče da procene indikacije i kontraindikacije za postupak, da bi strankama u sporu pomogli da pregovorom reše konflikt na brz i jednostavan način. Medijatori su stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom u procesu posredovanja.

Ono što je ključno u ovoj obuci je sam proces medijacije. Prolaženje kroz njene faze putem simulacije. U simulaciji se učesnici uvežbavaju uloge medijatora i klijenata u konkretnom konfliktu“, rekao je jedan od predavača na radionici, inače advokat Vladan Jovanović.

Obuka se, kao deo projekta organizuje uz finansijsku pomoć Evropske unije u okviru programa Solidarno za prava svih – podrška braniteljima  ljudskih prava u lokalnim zajednicama 2021/2022.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *