Od danas prijavljivanje za 100 evra putem sajta

BOR – Od danas, svi punoletni građani sa prebivalištem u Srbiji, mogu putem sajta Uprave trezora (idp.trezor.gov.rs) da se prijave za pomoć države u dinarskoj protivvrednosti od 100 evra. Od petka, 15. maja, prijavljivanje za tu pomoć biće moguće i putem kol centra čiji će broj biti objavljen, a prijavljivanje će trajati do 5. juna.

Po objavljivanju ove informacije u medijima, nakon samo dva sata oko 100 hiljada građana Srbije već se prijavilo, a do podne broj je prešao milion. Ovakav vid pomoći države dobro dođe svakom kućnom budžetu, kažu anketirani građani Bora, pa je većina isplanirala i kako će da potroši 100 evra  pre nego što je novac dobila.

Prilikom prijave, obavezno je ostaviti  broj lične karte, matični broj, ime banke u kojoj državljanin ima račun. Ukoliko lice nema tekući račun, potrebno je da se pri podnošenju prijave izjasni u kojoj banci želi da mu se otvori jednokratni namenski račun. Nakon toga, račun će automatski biti otvoren, bez ikakvih troškova. Kada državljanin podigne novac, namenski račun će biti ugašen, a bitno je znati da ne postoji mogućnost da se jednokratna pomoć uplati na račun drugog lica.

U petak počinje uplata pomoći od 100 evra za penzionere i korisnike novčane socijalne pomoći, koji ne moraju da se prijavljuju. Uplata pomoći punoletnim građanima odvijaće se sukcesivno i za te potrebe u budžetu je predviđeno oko 60 milijardi dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *