Od naredne godine veći porez na imovinu u Boru

BOR – Poreski obveznici će naredne godine, u zavisnosti od zone u kojoj poseduju nepokretnost, plaćati nešto veći porez na imovinu u odnosu na 2016. godinu, ali ova povećanja su uglavnom minimalna. Skupština opštine Bor imala je obavezu da utvrdi prosečnu cenu kvadratnog metra nepokretnosti najkasnije do 30. novembra, a zvanična odluka kojom se ona utvrđuje doneta je na sednici skupštine opštine Bor 21. novembra. Prema ovoj odluci povećanja vrednosti osnovice, odnosno cene nepokretnosti biće u prvoj i četvrtoj zoni i za poljoprivredno i šumsko zemljište.

„Prema ovoj odluci cena kvadratnog metra stambenog prostora u prvoj zoni, time i poreza na ovu nepokretnost  biće povećana za četiri odsto. U prvoj zoni za 3,7 odsto povećava se i cena kvadratnog metra poslovnog prostora, a za šest odsto garaža. Vrednost kvadratnog metra naredne godine biće veća i za kuće u četvrtoj zoni i to za osam odsto. Povećana je i vrednost kvadratnog metra poljoprivrednog zemljišta sa šest na osam dinara i šumskog zemljišta sa deset na 11 dinara. Cene nepokretnosti u ostalim zonama neće se menjati. Borani će i sa ovim povećanjima plaćati najmanji porez na imovinu ukoliko se uporedi sa svim gradovima u okruženju“, kaže Milena Strojić, načelnik Odeljenja poreske administracije Opštine Bor.

Naredne godine poreski obveznici će akontaciju u februaru i maju uplaćivati na osnovu rešenja iz ove godine, a ukoliko ima razlike, obveznici će je uplatiti, kada dobiju rešenje o plaćanju poreza. U Odeljenju poreske administracije Opštine Bor kažu da na poreskom rešenju nije moguće upisati dug koji obveznik ima, već samo iznos poreza obračunatog za tekuću godinu. O iznosu poreskog duga, nezavisno od rešenja, građani mogu da se informišu u uslužnom centru Opštine Bor, telefonom ili direktno u Odeljenju poreske administracije.

 

Nove vrednosti osnovica za porez na imovinu u Boru , 23. novembar 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.