Od naredne nedelje šira vakcinacija u Boru

0

BOR – U poslednja 24 časa zabeležen je blagi porast broja zaraženih virusom kovid 19 u Boru. koronom je inficirano 40 osoba, dok se 30 pacijenata oporavilo tako da je broj aktivnih slučajeva 388, rečeno je na konferenciji za novinare. Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Boru hospitalizovano je 46 bolesnika, od kojih su 43 pozitivna na virus.

Od početka vakcinacije dato 14.875 doza vakcina, 6.925 osoba primilo je revakcinu, a nije zabeležena ni jedna teža reakcija na vakcinu.

Tokom naredne nedelje počeće i šira vakcinacija stanovništva, pre svega po seoskim mesnim zajednicama, a biće omogućeno i vakcinisanje stanovništva bez prethodnog prijavljivanje i poziva iz E uprave. Epidemiološka služba u Boru se za sada prijavila za pet hiljada doza Sinofarmova, a vakcinacija će po ovom modelu početi čim ove doze budu u Boru, o čemu će javnost biti na vreme obaveštena.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić se na konferenciji osvrnuo i na protest preduzetnika, koji je 31. marta održan u Boru i još jednom naglasio da je lokalna samouprava u granicama svojih ingerencija učinila sve što je mogla da pomogne privrednicima, da im se niko nije obratio sa zahtevom za razgovore i da se u razgovorima sa preduzetnicima nakon protesta pokazalo da nisu svi saglasni sa porukama koje su poslate sa skupa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *