Od početka testiranja, 75 obolelih Borana od korona virusa. U međuvremenu, tri pacijenta su ozdravila, a dva preminula.

BOR – Od početka testiranja do 18. aprila potrvđeno je 75 osoba zaraženih korona virusom na području grada Bora. Tri pacijenta su u međuvremenu ozdravila, a dva sugrađana su do sada preminula od ove bolesti, saopštio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

U Boru se na korona virus testiraju potencijalno zaraženi u skladu sa pravilima i merama zdravstvene zaštite stanovništva u vanrednim situacijama, posebno kada je reč o zaposlenima u zdravstvu istakao je na konferenciji za medije direktor Opšte bolnice u Boru, dr Goran Joksimović.

U Domu zdravlja u Boru do 18. aprila uzeto je 226 briseva kojim se proverava prisustvo korana virusa. Od toga, kod 56 osoba bris je bio pozitivan. Rezultati se čekaju za još pedesetak Borana, naglasila je direktor Doma zdravlja u Boru, dr Vesna Radosavljević.

U nišku Infektivnu kliniku poslato je još 13 pacijenata iz Bora sa kovidom, od toga je četvoro dece. Reč je, uglavnom o obolelima sa blažom kliničkom slikom, od kojih je većina smeštena u Nišku Banju. Nadležni u borskom Domu zdravlja i bolnici su u svakodnevnom kontaktu sa obolelim Boranima koji su smešteni u drugim zdravstvenim ustanovama i prema njihovim rečima oni se dobrog zdravstvenog stanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *