Odbornici SO Majdanpek o poslovanju lokalnih javnih preduzeća

Bez veće rasprave odbornici Skupštine opštine Majdanpek, usvojili su na 9. redovnom zasedanju, izmene ovogodišnjih programa poslovanja javnih i javno komunalnih preduzeća, čiji je osnivač lokalna samouprava.

Saglasnost je data i na izmene i dopune programa korišćenja budžetskih subvencija, a prihvaćena je i Informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti u prvoj polovini godine.

Prema iskazanim pokazateljima JP „Vodovod“, JKP „Majdanpek“, Preduzeće za puteve i građevinsko zemljište, Javno preduzeće za stambene usluge Majdanpek i JKP „Donji Milanovac“ ostvarili su u ovom periodu ukupne prihode od 463 miliona dinara, što je za 3,8 odsto više od plana i rashode manje za 7,3 odsto, u ukupnom iznosu od 409 miliona dinara“, rekla je Mirjana Cakić Mladenović, šef Odeljenja za privredu i javne delatnosti.

Odbornici Skupštine opštine Majdanpek, usvojili su na ovom zasedanju i izmene Odluke o osnivanju Saveta za bezbednost Opštine Majdanpek, a  između ostalog, data je i saglasnost Predškolskoj ustanovi „Marija Munćan“, vezano za izmene predškolskog programa, po osnovu kojeg će u Rudnoj Glavi biti formirana mešovita vaspitna grupa za decu od tri do pet godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.