Odbornici SO Majdanpek usvojili budžet za 2022. godinu

MAJDANPEK – Odbornici Skupštine opštine Majdanpek usvojili su, na današnjem zasedanju, budžet za 2022. godinu, projektovan na milijardu 213 miliona dinara.

Pre usvajanja ovog dokumenta odbornici opozicije izrazili su neslaganje sa predloženim budžetom, pre svega, u delu planiranih subvencija javnim preduzećima, za koje je prilikom komentarisanja, Dragan Popović, predsednik Opštine rekao da će one biti manje u odnosu na 2021. godinu.

Ovogodišnje subvencije za mazut iznosile su 237 miliona dinara, dok smo budžetom za narednu godinu, za drvnu sečku, energent koji koristi nova toplana, planirali sto miliona dinara. S druge strane, prioritet budžeta za narednu godinu biće realizacija kapitalnih investicija. Konkretno u Majdanpeku planirana je rekonstrukcija Doma kulture i nadamo se da ćemo naredne, posle više godina, otvoriti bioskop. U planu je i završetak nove Zelene pijace, a jedna od najznačajnijih investicija, koja je u planu, jeste nova Toplana u gornjem delu grada na drvnu sečku i komprimovani gas. Ovu investiciju realizovaćemo uz pomoć povoljnog kredita KfW banke na 20 godina, gde bi godišnja rata iznosila 20 miliona dinara“, rekao je Dragan Popović, predsednik Opštine.

Osim budžeta, odbornici Skupštine opštine Majdanpek usvojili su i Kadrovski plan Opštine, programe korišćenja subvencija za 2022. godinu javnih i javno komunalnih preduzeća, Rešenje o utvrđivanju ekonomske cene boravka dece u vrtiću i niz drugih odluka.

Takođe, prihvaćen je i predlog o razrešenju dosadašnjeg i imenovanju novog saziva Opštinske izborne komisije, kao i predlozi o ponovnom imenovanju dosadašnjih v.d. direktora u pojedinim javnim preduzećima i ustanovama, dok  je za direktora Centra za socijalni rad, na mandat od četiri godine, ponovo imenovana Vesna Tričković.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.