Odbornici SO Majdanpek usvojili drugi ovogodišnji rebalans budžeta

0

MAJDANPEK – Današnja, deveta sednica Skupštine opštine Majdanpek, sa 21-om tačkom dnevnog reda, bez diskusije za govornicom, završena je za nešto više od pola sata.

Prisutni odbornici, među kojima, ni ovoga puta nije bilo predstavnika opozicije, odnosno Srpskog pokreta „Dveri“ najpre su usvojili drugi ovogodišnji rebalans, uslovljen, pre svega, dodatnim izdvajanjima za JKP „Majdanpek“ kako bi se obezbedilo nesmetano daljinsko grejanje tokom predstojeće zime.

Zahvaljujući sredstvima koje je izdvojila lokalna samouprava, građani Majdanpeka mogu računati na stabilnu i kvalitetnu grejnu sezonu, bez poskupljenja usluga daljinskog  grejanja, iako je mazut, koji toplana koristi kao energent još prošle godine značajno poskupeo. S druge strane, molim korisnike da i oni redovno izmiruju svoje obaveze, jer samo na taj način možemo računati na kvalitetno grejanje, rekao je Dragan Popović, predsednik Opštine Majdanpek.

Između ostalog, odbornici lokalnog parlamenta usvojili su Izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti  javnih preduzeća u prvoj polovini godine, Odluku o stipendiranju učenika i studenata i izmenjenu Odluku o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom.

Na kraju zasedanja, prisutni odbornici osudili su noćašnji incident, odnosno napad na automobil Ivana Maksimovića, šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini opštine Majdanpek.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *