Odbornici SO Majdanpek usvojili rebalans budžeta za 2020. godinu

MAJDANPEK – Odbornici Skupštine opštine Majdanpek dali su danas saglasnost na Odluku o rebalansu budžeta za 2020. godinu, koji je projektovan na milijardu 23 miliona dinara.

Osnovni razlog usvajanja ovog dokumenta je smanjeni priliv u budžet tokom trajanja vanrednog stanja i otplata duga toplane za mazut, u iznosu od 60 miliona dinara.

Komentarišući rebalans odbornici opozicije imali su, između ostalog, primedbe na nove izdatke iz budžeta po osnovu Odluke o besplatnom prevozu na području opštine za određene kategorije stanovnika, a takođe  izrazili su i bojazan da je rekonstrukcija toplane i prelazak na novi energent greška.

Reč o novom kotlu koji će raditi na drvnu sečku, a ne na pelet, kako je rečeno, i koji će obezbediti kvalitetnije grejanje, tokom 24 sata, dok će istovremeno biti zadržan jedan kotao na mazut koji će raditi u slučaju ekstremno niskih temperatura“, odgovorio je na ove primedbe i tvrdnje Dragan Popović, predsednik Opštine dodajući da rekonstrukcija i dogradnja toplane predstavljaju najveću ovogodišnju investiciju u Opštini, vrednu 403 miliona dinara, bez PDV-a, za čiju realizaciju je sredstva obezbedila država, preko Kancelarije za javna ulaganja.

Osim rebalansa, odbornici Skupštine opštine Majdanpek usvojili su i niz drugih dokumenata, na koje je već Opštinsko veće dalo saglasnost, a kao dopunska tačka prihvaćen je predlog Komisije za kadrovska pitanja da se za vršioca dužnosti direktora Centra za kulturu Majdanpek ponovo imenuje Saša Martinović.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *