Odbornici SO Majdanpek usvojili rebalans budžeta

0

MAJDANPEK – Odbornici Skupštine opštine Majdanpek usvojili su na današnjoj sednici Odluku o prvom rebalansu budžeta kojim su planirani prihodi uvećani za 119 miliona dinara, čemu je, pre svega, doprinelo ukidanje moratorijuma na poreske prihode.

Realizacija prihoda u prva dva meseca tekuće godine bila nam je odrednica za planirane veće prihode, a samim tim i izdvajanja, posebno namenjena komunalnim preduzećima“, rekla je, između ostalog, Gordana Nikolić, ovlašćeni predstavnik Odeljenja za budžet i finansije, obrazlažući Odluku o rebalansu.

Pre usvajanja ovog dokumenta, predstavnici opozicije, odnosno Srpskog pokreta „Dveri“ izneli su niz predloga za dopunu dnevnog reda. Između ostalog, oni su predložili da se od Ministarstva rudarstva i energetike zatraže odgovori na pitanja koja se tiču detalja iz ugovora o strateškom partnerstvu sa kompanijom Ziđin. Predloženo je, takođe, da se formiraju anketni odbori koji bi ispitali investiciju vezanu za izgradnju nove toplane u Majdanpeku, razloge zagađenja Peka, enormne seče šuma na potezu Rajkovo – Oman, a među predlozima bila je i inicijativa za pokretanje postupka za opoziv predsednika Opštine, što je skupštinska većina odbila.

Na predlog Komisije za kadrovska pitanja, na današnjem zasedanju Predrag Radaković, imenovan je ponovo za vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije, dok je sa mesta vršioca dužnosti direktora majdanpečkog „Vodovoda“ razrešen Nebojša Zarkov i na njegovo mesto imenovan Slobodan Krajić, diplomirani mašinski inženjer.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *