Odbornici u Boru odlučuju o rebalansu i planu smanjenja aerozagađenja

BOR – Među najvažnije predloge, koji će se naći pred odbornicima na 22. sednici Skupštine grada zakazanoj za 1.jul, spada prvi rebalans gradskog budžeta u 2021. godini, prema kome bi budžet Grada Bora trebalo da bude uvećan za približno 395 miliona dinara, a najveće povećanje planirano je za putnu infrastrukturu, 118 miliona i za komunalne delatnosti. O ovom predlogu odluke održana je javna rasprava, građani su dali 14 predloga dopuna, od kojih je deset potpuno usvojeno, tri delimično, a jedan je dat na dalje razmatranje, izradu predmera i predračuna.

Odbornici će odlučivati i o Kratkoročnom akcionom planu za smanjenje zagađenja vazduha u gradu Boru, kojim je predviđeno više mesta za monitoring kvaliteta vazduha, načini na koje bi građani bili obaveštavani u slučaju prekoračenja, mere koje bi mogle da se primene prema kompaniji Ziđin i način saradnje kako bi se u najkraćem roku rešavali problemi.

Na dnevnom redu su između ostalog i izveštaji o radu javno komunalnih preduzeća u prvom kvartalu 2021. godine prema kojima su Javno komunalno preduzeće za stambene usluge Bor i Vodovod jedini u ovom periodu poslovali pozitivno, dok su ostala preduzeća imala gubitke. Najveće negativno poslovanje zabeleženo je u borskoj Toplani, 199 miliona dinara, dok je kod ostalih preduzeća gubitak znatno manji i pojavljuje se uglavnom zbog dugovanja prenetih iz 2020. godine, što će, kako se čulo ranije na sednici Gradskog veća, biti nadoknađeno u daljem poslovanju. Odbornici će odlučivati i o izveštajima o radu javnih ustanova u 2020. godini i Programu korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Bora u 2021. godini. Radio i Televizija Bor direktno će prenositi 22. sednicu Skupštine grada Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *