Odlična praznična ponuda na borskoj Zelenoj pijaci

BOR-Pretpraznična atmosfera u Boru najbolje se ogleda na Zelenoj pijaci. Uoči Badnje večeri i Božića  velika gužva, puno je prodavaca, ali i kupaca koji očigledno  žele da im trpeze posna i mrsna budušto bogatije. U tome će uspeti, jer  ima svih namirnica koje su neophodne za praznik, ali najviše se traži riba.

U našoj prodavnici ima veliki i raznovrstan asortiman ribe.Imamo oslića, soma, skušu, pastrmku, a prodaja je odlična“, kaže jedan od trgovaca.

Za posnu trpezu na Badnje veče  prodavci nude širok asortiman suvog i orašastog voća, tikve.

Tikva je 50 dinara kilogram, imamo suve šljive,datule, suvo grožđe, orahe, lešnike… i sve se kupuje“, zadovoljno dodaje prodavac.

Raznolika  je i ponuda venčića ,tek izniklog žita, suvog cveća, badnjaka.

Badnjak i žito su je svakako najtraženiji. Kupuje narod i venčiće da ukrasi vrata“, kaže žena iz obližnjeg borskog sela.

Na Zelenoj pijaci u Boru ima svega i što je najvažnije cene nisu visoke, slažu se i kupci..

Spremamo se već duže vreme za Božić. Gledamo da sve kupimo što i naši stari i nije toliko skupo“, kaže domaćica iz Bora.

Gužva na zelenoj pijaci nagoveštava  da će većina naših sugrađana, u dobrom raspoloženju, obeležiti najradosniji hrišćanski praznik. Uz prikladnu i raznovrsnu trpezu, sa  svojom porodicom, kako i nalaže tradicija, proslaviće  rođenje Hristovo.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *