Odluka o maksimalnom broju zaposlenih na narednoj sednici SO Bor

0

BOR – Članovi Opštinskog veća usvojili su na devedesetoj sednici svih šesnaest predloga odluka i rešenja koliko je bilo na dnevnom redu.

Najvažniji predlog odluke je o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave u Boru, kojim je pojedinačno predviđeno za koliko javna preduzeća i ustanove treba smanje broj zaposlenih, kako bi se ispunile odredbe zakona. Njima je predviđeno smanjenje broja radnika u javnom sektoru u Boru za 108 do 2018. godine. Prema usvojenom predlogu odluke, u većini javnih preduzeća i ustanova se očekuje smanjenje broja radnika za 10 odsto. Jedino u Ustanovi za decu „Bambi“ nije predviđeno smanjenje, a u ustanovi Sportski centar i u Javnom preduzeću za stambene usluge taj procenat je oko 20 odsto. Prijavljivanje zaposlenih za dobrovoljno napuštanje posla je u toku, ali broj zaposlenih koji su se javili nije dovoljan.

Veliki problem još uvek je način na koji će biti isplaćene otpremnine radnicima, jer javna preduzeća i ustanove nisu u svojim planovima poslovanja predvidela sredstva za ovu namenu.

Na sednici Opštinskog veća u Boru usvojeni su između ostalog i predlozi odluka o taksi prevozu u Boru,  sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi i formiranju saveta za razvoj socijalne politike.

Četrnaest od šesnaest usvojenih predloga odluka naći će se na dnevnom redu naredne sednice Skupštine opštine Bor.

[iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/ZVKNdeaHIVc“ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *