Odobreno novo kreditno zaduženje borskoj Toplani

Borska Toplana zadužiće se kreditom od 350 miliona dinara namenjenom isplati uglja za ovu grejnu sezonu, odlučili su odbornici Skupštine grada Bora na jučerašnjoj sednici.

BOR – Među odlukama koje su usvojene na devetoj sednici Skupštine grada Bora bilo je odobravanje kreditnog zaduženja borske Toplane sa 350 miliona dinara, koje je namenjeno isplati uglja za tekuću grejnu sezonu.

Kako je na sednici rekao v.d. direktora borske Toplane Dragan Veličković, za prošlu grejnu sezonu troškovi nabavke uglja bili su oko milijardu i 100 miliona dinara, a za ovu su procene da će se samo za ugalj potrošiti milijardu i po dinara, dok su ukupni prihodi Toplane 900 miliona i zbog toga su neophodne i subvencije i kredit, kako se cena grejanja ne bi povećavala.

Odbornici opozicije kritikovali su ovu odluku jer, kako se čulo na sednici, grejna sezona nikada nije bila lošija, a subvencije Toplani nisi nikada bile veće.

Odluka o kreditnom zaduženju je usvojena većinom glasova, a Toplana će kredit vraćati od marta do oktobra naredne godine. Odobren je i zahtev da garant za kredit bude Javno komunalno preduzeće za stambene usluge.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.