Održan 11. Sajam zapošljavanja

BOR – U Boru je danas održan 11. Sajam zapošljavanja. Sajam je bio dobro posećen, a poslodavci su ponudli blizu 200 radnih mesta.

Na 11. Sajmu zapošljavanja u Boru učestvovalo je 30 poslodavaca koji su ponudili 197 slobodnih radnih mesta, raznih profila. Najviše su se tražili srednjoškolci, nezaposleni sa trećim stepenom i nekvalifikovani radnici. Sajam je bio dobro posećen, a većina nezaposlenih se opredelila da ne bira posao već da radi ono šta im se ponudi.

„Ne biram posao, po struci sam keramičar“, rekao je jedan od posetilaca.

„Imam trogodišnju rudarsku školu i na ovom sajmu moje se zaimanje ne traži“, dodala je nezaposlena žena koja na posao čeka više godina.

„Ima interesovanja, ali u svakom slučaju, važno nam je njihovo obrazovanje, jer je bitno da su školovani za kuvara, konobara i mesara“, rekla je Zorica Stojanovski iz firme Džet set.

„Potrebna su nam četiri stolara i pomoćnika, koje uglavnom angažujemo po osnovi javnih radova, zatim oštrač i diplomirani pravnik“, istakla je Dragana Dinikić iz Lakžice DOO Bor.

S obzirom na pozitivna iskustva iz prethodnih godina, očekivanja su da će ovaj sajam biti uspešan za poslodavce i nezaposlene,istaknuto je na otvaranju.

„Traže se raznovrsna zanimanja, a najviše prodavci, bravari, monteri i radnici u administraciji i jedan diplomirani inženjeri elektrotehnike“, rekla je direktor Filijale NSZ u Boru Sonja Stanković.

Značajnu ulogu u zapošljavanju ima i lokalna samouprava koja je ove godine u te svrhe izdvojila sedam miliona dinara.

„Za razliku od prethodnih ove godine smo uspeli da konkurišemo za sredstva Evropske unije za zapošljavanje. Određen broj ljudi koji završe neko od deficitarnih zanimanja dobiće sertifikate koji će važiti za zemlje Evropske unije“, rekao je član Opštinskog veća Slaviša Buđelan.

Do kraja maja će se znati da li je ovaj projekat prihvaćen ili ne. Ima uveravanja da će biti realizovan, ističe Buđelan.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x413wsr“ allowfullscreen ]
Održan 11. Sajam zapošljavanja, 31… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *