Održan jubilarni Festival u Šarbanovacu

0

BOR – Defileom učesnika  10.  Festivala  omladinskih folklornih grupa, u Šarbanovcu kod  Bora počela je ovogodišnja jubilarna  manifestacija, koja  na najlepši način neguje narodno stvaralaštvo. Učesnici festivala , jesu   članovi devet kulturno umetničkih društava iz  nekoliko gradova Srbije i susednih zemalja.

Dragan Adamović, predsednik Skupštine KUD-a Branislav Nušić ističe: „Ponosni smo na svu ovu lepotu koja  je došla u naše selo,   drago nam je što na ovaj način čuvamo tradiciiu i  drago nam je što možemo da lepo dočekamo i ugostimo naše goste, koji su došli iz više gradova Srbije, kao i iz Borsne i Hercegovine“.

Festival omladinskih folklornih grupa u Šarbanovcu uvršten je i u kalendar dešavanja Turističke organizacije Srbije, a da su gosti u ovom selu uvek lepo  svedoče  lepi utisci i emocije zbog  kojih na ovu manifestaciju  rado.

Amira Sadiković iz Tuzle naglašava: „Ovo je četvrti put da dolazimo u Šarbanovac, osjećamo se kao domaćiniaa ne gosti, predivno je zaista i nadam se a i želi iskreno da nam što prije uzvrate posjetu“.Snežana  Pavlović iz Nacionalnog saveta Vlaha kaže: Veoma su značajne ovakve manifestacije, ne samo zbog očuvanja tradicije, već i zbog druženja omladine, razmene iskustava i pozitivne energije. Važno je takođe i to što je festival takmičarskog karaktera, a pobednici će svoju opštinu predstavljati na  nekoliko važnih republičkih manifestacija“. 

Organizatori 10. festivala omladinskih folklornih grupa su  Kulturno umetničko društvo Branislav Nušić i Mesna zajednica u Šarbanovcu  u saradnji sa centrom za kulturu opštine Bor.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2s6nzi“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *