Održana manifestacija „Znakovi kraj puta“

0

BOR-U sklopu projekta „Podsticajno roditeljstvo kroz igru“, a povodom meseca roditeljstva, u Boru je održana manifestacija pod sloganom „Znakovi kraj puta“.  Na platou ispred Doma kulture, uz program koji su pripremila deca Predškolske ustanove Bambi, okupili su se mališani i roditelji koji su imali mogućnosti da razgovaraju o ovoj značajnoj temi sa vaspitačima i medicinskim sestrama.

Naša uloga je da pružimo savete i informacije roditeljima,  da sagledamo sve druge potrebe porodice, pokažemo da su mame i tate jednaki, da se roditelji igraju sa bebama i da jačaju interakciju sa detetom“, rekla je Snežana Milutinović, glavna sestra patronažne službe.

Dom zdravlja, Centar za socijalni rad, Grad Bor i Predškolska ustanova Bambi realizuju ovaj program od 2019.godine. Za dosadašnji rad UNICEF je Gradu Boru dodelio plaketu kao znak zahvalnosti i podrške.

“ Cilj projekta je osnažiti roditelje, obučiti ih kako da što bezbolnije 

prođu dane ranog roditeljstva. Vapsitačice i medicinske sestre su prošle neophodne obuke“, rekla je Ljiljana Radičević, direktor PU „Bambi“

Imamo 34 obučena praktičara i oni svi zajedno rade na zadatku koji je jako bitan za naš grad,  šire znanja i iskustva u radu sa decom“ ,naglasila je  Tamara Paunović, kordinator projekta.

Nakon završene prve faze, koja je obuhvatila pet gradova, projekat će u narednom periodu obuhvatiti još blizu 30 u Srbiji. Svi praktičari,  borske medicinske sestre i vaspitačice, koje su prošle dosadašnju obuku organizovaće predavanja u tim gradovima.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *