Održana prezentacija Šumarske škole

Nakon škole „Petar Radovanović“ u Zlotu, direktor i nastavnici  Šumarske škole u Kraljevu su i za učenike osmog razreda borskih škola organizovali prezentaciju ove obrazovne ustanove. Završetkom ove škole, kako je rečeno, učenici imaju mogućnost da se brzo zaposle ili da nastave školovanje za zanimanja iz oblasti šumarstva.

BOR – Predstavnici Šumarske škole u Kraljevu su za učenike završnih razreda borskih osnovnih škola u Osnovnoj školi „3.oktobar“ prezentovali ovu obrazovnu ustanovu i njene obrazovne profile. Kako je rečeno, Šumarska škola je jedina specijalizovana srednjoškolska ustanova sa obrazovnim profilima za oblast šumarstva u Srbiji.

Tradicionalno iz istočne Srbije, iz borskog okruga, svake godine upisujemo nove đake. Škola je internatskog tipa za smeštaj 320 učenika. Deca namenski upisuju ovu školu, jer JP „Srbija šume“, kao i Nacionalni parkovi, su organizacije koje pružaju sigurnost i garanciju zapošljavanja. Tu nije samo šumarstvo, već i lovstvo, priroda, hortikultura, prerada drveta„, rekao je na promociji škole i šumarskih zanimanja Zoran Nikolić, direktor Šumarske škole u Kraljevu.

Šumarska škola u Kraljevu, naredne školske godine upisuje ukupno šest odeljenja za zanimanja šumarski tehničar, tehničar za pejzaž, za lovstvo i ribarstvo, kao i za stolara i za šumara-lovočuvara.

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.