Održane 28. „SENI“ igre na Borskom jezeru

BORSKO JEZERO – Borsko jezero je po šesti put bilo domaćin tradicionalnih Republičkih sportskih igara gde se takmiče osobe sa povređenom kičmenom moždinom. Ove godine na igrama je učestvovao manji broj takmičara nego prethodnih igara zbog aktuelne epidemiološke situacije u zemlji, a organizovana su nadmetanja u atletskim bacačkim disciplinama kao što su bacanje kugle, koplja, diska i čunja, a oprobali su se i šahisti. Nosilac aktivnosti, kao i prethodnih godina bio je Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije.

 „Šesti put smo ovde jer nam hotel pruža dobre uslove za rad. Ove godine smo napravili malo redukovanije nego inače zbog epidemije. Pre svega, manje je ljudi, a manje i disciplina, ali najvažnije je da se tradicija održava“, istakao je predsednik SPIKS-a Mihailo Pajević.

Igre su sportsko rekreativnog karaktera. Mnogi na igre dolaze zbog druženja i rekreacije, razmene iskustava i informacija u vezi invaliditeta, dok drugi učestvuju da bi se oprobali u sportu.

Nismo prvi put na ovim igrama. Dolazimo tradicionalno već nekoliko godina. Uvek se trudimo da odradimo maksimalno sve ono što je do nas. Nadamo se da će i ove igre bez obzira na situaciju u kojoj se nalazimo, prvenstveno zbog korone proteći u najboljem mogućem redu. Da će ljudi odigrati najbolje moguće i da ćemo na kraju dobiti dobre rezultate. Novi Sad je poznat po tome da smo svi sportskog duha, da se većina nas bavi sportom. Ja, eto igram stoni tenis. Došli smo ovde da pokažemo najbolje što umemo, da podržimo igre i nadam se da će sve biti kako treba“, rekla je Biljana Ubović iz UP „Novi Sad“.

Ovu tradicionalnu sportsku manifestaciju podržalo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije, a svečanom otvaranju „SENI“ igara na Borskom jezeru prisustvovali su i predstavnici grada Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *