Održavanje stambenih zgrada u Majdanpeku

MAJDANPEK- Na prethodnoj sednici Skupštine opštine Majdanpek doneta je Odluka o održavanju zgrada i spoljnog izgleda zgrada, načinu sufinansiranja aktivnosti na unapredjenju svojstava stambenih i stambeno – poslovnih zgrada na području opštine Majdanpek, koja donosi brojne novine u ovoj oblasti.

“Ovom Odlukom propisane su, pre svega, obaveze vlasnika posebnih delova zgrada na održavanju, kao i način bespovratnog sufinansiranja aktivnosti na unapredjenju svojstava zgrada”, naglašava Ivan Grmuša, šef Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne poslove Opštinske uprave Majdanpek.

”Sufinansiranje od strane lokalne samouprave kretaće se u granicama sredstava opredeljenih budžetom i to na osnovu konkursa, koji se kroz javne pozive može ponoviti više puta tokom godine. O prijavama na konkurs odlučivaće posebna komisija koju će formirati Opštinsko veće”, dodaje Grmuša.

Inače, do isteka prbvobitnog roka za registraciju zgrada Odeljenju za urbanizam javilo se samo dvadesetak stambenih zajednica, što je tek neznatan procenat od ukupnog broja zgrada u Majdanpeku. Zbog toga iz ovog Odeljenja pozivaju sve  predstavnike stanara da do kraja godine dodju u kancelariju broj 17, u zgradi Opštine i donesu neophodnu dokumentaciju  za registraciju.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.