Ogledni čas joge u Tehničkoj školi Bor

BOR – U Tehničkoj školi u Boru održan je ogledni čas joge. Sa ovim jedinstvenim vidom vežbanja kojim se jačaju um i telo, pospešuje koncentracija, pamćenje i rasuđivanje, koji su neophodni u učenju, đake je upoznala instruktor Željka Zdravković iz borske organizacije „Tim kreativnih ideja“, koja je i nosilac projekta „Vežbam da budem zdav“.

Čas je oglednog tipa, pilot program kojim započinjemo saradnju na realizaciji projekta Vežbam da budem zdrav“, kaže Željka Zdravković, instruktor joge.

Časovi su zamišljeni tako da na kreativan i zabavan način pruže deci pravilnu aktivnost u periodu njihovog rasta i razvoja, i pruže znanja  o korektivnim vežbama koje svaodnevno mogu praktikovati kod kuće.

Cilj programa je da učenici steknu naviku i dobiju potrebne informacije o tehnikama disanja koje su neophodne za pravilno funkcionisanje njihovih mentalnih kapaciteta, unapređenje učeničkih sposobnosti razvoj koncentracije i kreativnosti“, dodaje Željka Zdravković.

Mladima je neophodna fizička aktivnost kako bi se pravilno razvijali i rasli. Joga je jedan od načina koji im pomaže da kanališu svoje ponašanje i izrastu u zdrave i pozitivne ličnosti.

Mi inače na času fizičkog vaspitanja radimo dosta drugih modela vežbanja. Ovo je jedan od mogućih načina, divan način da se pospeše fizičke i mentalne sposobnosti dece, preko ovog projekta“, ističe  Igor Todorović, profesor fizičkog vaspitanja.

Projekat Vežbam da budem zdrav koji je podržala Opština Bor, namenjen je učenicima svih srednjih škola. Časovi joge trajaće tri meseca, a održavaće se u Tehničkoj školi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *