Ogrevno drvo u Majdanpeku oko pet hiljada dinara

MAJDANPEK – Za razliku od korisnika daljinskog grejanja, kojih je u Majdanpeku najviše i koji na zvaničan početak grejne sezone moraju sačekati još koji dan, ostali Majdanpečani, koji se greju na drva ili struju, a njih je oko petina, već su zagrejali svoje stanove

Oni koji to još uvek nisu učinili ovih dana užurbano skladište ogrevno drvo u podrume. U zavisnosti od vrste drveta, dobavljača i transporta, cena jednog metra ogrevnog drveta u Majdanpeku ove jeseni kretala se oko pet hiljada dinara, na šta treba dodati i po 350 dinara za rezanje jednog metra.

Uslužnim rezanjem drva bavim se punih 20 godina i ono što je primetno u poslednje tri godine je znatno manje posla za nas. Jedan od razloga je i taj što se jedan broj ljudi u međuvremenu prebacio na pelet, međutim, smatram da je grejanje na drva nezamenjivo, pre svega, što se kvaliteta tiče“, kaže Raja Durlić, koji ovih dana, ipak, ima pune ruke posla, s obzirom na to da još uvek ima onih koji nisu drva uskladištili u podrume.

Prema anketi, Majdanpečni tokom jedne zimske sezone potroše između osam i deset metara ogrevnog drveta, što je dovoljno za zagrevanje jedne do najviše dve prostorije.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *