Onlajn koncertima obeležava se Dan Muzičke škole u Boru

BOR-Muzička škola „Miodrag Vasiljević“ u Boru obeležava 72 godine postojanja. Zbog postojeće epidemiološke situacije, umesto tradicionalnog  svečanog koncerta, nastupi učenika narednih dana biće emitovani on lajn.

U protekloj godini u ovoj školi posebno su ponosni na uspeh učenice Aleksandre Stojanovski sa odseka violine, koja je na republičkom takmičenju osvojila prvu nagradu. Ovaj uspeh je tim značajniji zbog specifičnih uslova rada usled epidemije korona virusa.

Situacija je sada značajno povoljnija u svim obrazovnim ustanovama, pa i u borskoj Muzičkoj školi, jer deca od septembra idu redovno u školu. Zato su i planovi za narednu godinu značajno ambiciozniji.

U narednoj godini u planu je učestvovanje na republičkom festivalu muzičkih škola  i Republičkom takmičenju kao i obnavaljanje instrumentarijuma“, rekao je Aleksandar Kokolanski, direktor  Muzičke škole „Miodrag Vasiljević“ u Boru.

Muzičku školu „Miodrag Vasiljević“ u Boru na pet odseka pohađa 185 učenika dok ih je u izdvojenom odeljenju u Boljevcu još pedesetak. Broj je,kažu u ovoj školi, sasvim zadovoljavajući s o bzirom na situaciju u društvu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.