Online forum „Digitalizacija ili izolacija”

ZAJEČAR – Da li je digitalizacija poslovanja samo dužnost nametnuta pandemijom i kako se uključiti u globalni tokove i ne ostati izolovan bila su samo neka pitanja na koje su učesnici foruma pokušali da nađu odgovor. Vladan Jeremić direktor RARIS-a rekao je da je u prethodnih godinu dana kroz projekat GO DIGITAL Regionalna  agencija za razvoj istočne Srbije pokušala da proces digitalizacije približi ljudima iz našeg regiona.

Vladan Jeremić, direktor RARIS-a kaže da je Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije formirala i  prvu Viber zajednicu za podršku preduzetništvu i da broj korisnika iz meseca u mesec raste.

Da je digitalizacija neophodna i da je sve više poslovnih sfera uslovljeno prisustvom na internetu, pokazuje i platforma „E turista” koja je od prošlog meseca obavezna i bez koje bukvalno više nije moguće legalno obavljati poslove iz oblasti ugostiteljstva i pružanja smeštaja. Implementacija ove platforme u Zaječaru je poverena Turističkoj organizaciji grada Zaječara.

Zaključci sa konferencije su da bez obzira na veličinu i obim biznisa, nema uspeha bez digitalne transformacije. Digitalizacija nije samo način da se prilagodimo promenama koje današnji svet donosi, već i uslov opstanka na domaćem, ali i na globalnom tržištu, a ko se ne prilagodi digitalnom poslovanju, ostaće trajno izolovan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *