Opšta bolnica u Boru povećava kapacitete za prijem kovid pozitivnih pacijenata

BOR – Na području Bora virusom korona zaraženo je 208 osoba. Zabrinjava podatak da novozaraženi imaju srednje težu kliničku sliku gde se često javlja i upala pluća i takvi slučajevi se moraju hospitalizovati. Na Grudnom odeljenju borske bolnice svega sedmoro od 28 pacijenata nisu kovid pozitivni, a u kovid sistemu ove ustanove je i Odeljenje Neurohirurgije, zbog kadrovskih i prostornih potreba. U bolnici je devet zdravstvenih radnika zaraženo koronom, među njima i četiri lekara.

Poslednjih dana povećan je i broj pacijenata koji se javljaju u Kovid ambulantu u kojoj se dnevno obavi i više od 100 pregleda. Zbog toga tu sada rade tri lekara. U Pedijatrijskoj službi borskog Doma zdravlja kovid 19 potvrđen je kod 17 zaposlenih, a zaraženo je i pet lekara, međutim, prema rečima direktora ove ustanove dr Vesne Radosavljević, ova služba funkcioniše nesmetano jer su uposleni specijalizanti. U ovoj zdravstvenoj ustanovi obavi se dnevno oko 100 PCR testiranja i oko 130 komercijalnih testiranja, pre svega za potrebe kompanije Ziđin.

Inače, virus korona potrvđen je i kod 30 radnika ove kompanije, a 150 zaposlenih je u izolaciji. U Policijskoj upravi u Boru četvoro radnika je pozitivno na ovaj virus, a u JKP „3. oktobar“ dva zaposlena.

Ovo je, između ostalog, saopšteno na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije u Boru, a povodom pogoršanja epidemiološke situacije poslednjih dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *