BOR – Opština Bor podržava inicijativu “Mladi u centru“, kojom Udruženje građana „Srbija u pokretu“ od lokalne samouprave traži osnivanje Omladinskog centra. Na zajedničkim sastancima sa predstavnicima Udruženja i Kancelarije za mlade, članovi Opštinskog veća su za njihove aktinosti predložili zgradu bivšeg TS-a koja je u planu da se adaptira. Predlog Udruženja, da im se ustupe prostorije Doma kulture, nije prihvatljiv, jer su one već zauzete.

„Njihov stav je negativan što se tiče prostora, ali to nas ne sprečava da nastavimo u tom pravcu. Resornom ministarstvu smo uputili molbu da se zgrada TS-a uknjiži na opštinu Bor da bi smo je adaptirali za potrebe  Omladinskog centra. Projektni tim ima zadatak da kroz projekte prekogranične saradnje obezbedi sredstva za prenamenu objekta“, rekao je član Veća opštine Bor Igor Janković.

Osim preduzetih aktivnosti, lokalna samouprava je i dalje istrajna u nameri da realizuje ideju o osnivanju Omladinskog centra da bi mladi borani imali svoj prostor u kojem će realizovati sve programske zadatke. Zbog toga su članovi veća, u najmanju ruku, bili iznenađeni poslednjim performansom ispred zgrade opštine Bor, prilikom predaje 5. 500 potpisa za inicijativu „Mladi u centru“.

Performans ovog udruženja nas dovodi u sumnju da to nisu iskrene namere“, dodao je Janković.

Sem inicijative za dobijanje prostorija od Udruženja „Srbija u pokretu“ još uvek nije stigao nikakav drugi dokument.

Nemamo plan, način finansiranja, tako da od njih očekujemo da nam daju konkretan predlog“, istakao je Igor Janković.

Lokalna samouprava je spremna za nastavak saradnje, jer  je  i do sada  vodila računa o mladima. Iz opštinske kase redovno se izdvajaju  sredstva za razvoj sporta, stručnu praksu, stipendije za mlade. Zato  ne postoji ni jedan razlog koji bi sprečio osnivanje Omladinskog centra.

Opština Bor podržava mlade , 8. oktobar 2017 (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=mNfcKzzIo7k

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *