Opština Majdanpek bolnici ustupa dva stana za potrebe specijalista

MAJDANPEK – Odlukom Opštinskog veća Majdanpek dva stana u vlasništvu Opštine biće ustupljena na korišćenje Opštoj bolnici Majdanpek, bez naknade u naredne dve godine. Stanovi su namenjeni lekarima specijalsitima koji nedostaju ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Reč je o jednom dvosobnom i jednom trosobnom stanu, na čijem sređivanju trenutno radi Javno preduzeće za stambene usluge i odmah po obavljenom poslu biće predati na korišćenje majdanpečkoj bolnici.

Pomažući rešavanje kadrovskih problema u majdanpečkoj bolnici Opštinsko veće odobrilo je i deset  miliona dinara po osnovu zahteva za finansijsku pomoć.

Četiri miliona dinara odobreno je za angažovanje lekara neurohirurga, radiologa i hirurga – onkologa Kliničkog centra Srbije, dva miliona dinara za plaćanje pokrivanja dežurstava, ambulantnog i rada na internom odeljenju do povratka lekara sa specijalizacije, kao i četiri miliona dinara za funkcionisanje službe fizikalne medicine u Rudnoj Glavi i Donjem Milanovcu”, kaže Gordana Nikolić iz Odeljenja za budžet i finansije Opštine Majdanpek, napominjući da je Opština i ranijih godina izlazila u susret ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Doktor Marko Radulović, direktor Opšte bolnice dodaje da su zahvaljujući angažovanju i finansijskoj pomoći lokalne samouprave višegodišnji kadrovski problemi u značajnoj meri ublaženi, a da će ustupljeni stanovi značiti možda i trajnije rešavanje nedostajućih lekara specijalista.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.