Opština Majdanpek objavila pozive za poljoprivredne podsticaje

MAJDANPEK – Opština Majdanpek objavila je javne pozive po Programu mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja u 2021. godini.

Registrovana poljoprivredna gazdinstva, ove godine, mogu konkurisati za četiri vrste podsticaja. Pored mere koja se odnosi na investicije u fizičku imovinu, za koju, inače, vlada najveće interesovanje i za čiju realizaciju je predviđeno najviše sredstava, osam miliona dinara, poljoprivrednici mogu podneti zahteve i za podsticaje namenjene razvoju govedarstva, konkretno jedno poljoprivredno gazdinstvo posredstvom ove mere može dobiti pet steonih junica“, objašnjava Mirjana Cakić Mladenović, pomoćnik predsednika Opštine Majdanpek.

Deo sredstava, lokalna samouprava ovogodišnjim Programom predvidela je i za unapređenje ekonomskih aktivnosti na selu, kroz podršku nepoljoprivrednim aktivnostima.

Podsticaj se dodeljuje u obliku bespovratne pomoći, kao podrška ruralnom turizmu, za investicije u izgradnju, ili opremanje i stvaranje novih proizvodnih usluga u ruralnim područjima“, dodaje Cakić Mladenović.

Podsticaj po korisniku je do sto procenata od ukupnog iznosa traženih sredstava, a maksimalno pola miliona dinara.

Svi javni pozivi objavljeni su na oglasnoj tabli Opštinske uprave Majdanpek i na zvaničnoj internet stranici Opštine Majdanpek, www.majdanpek.rs. Takođe, dodatne informacije poljoprivrednici mogu dobiti i u kancelarijama Fondacije za lokalni ekonomski razvoj u Majdanpeku i Donjem Milanovcu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *