Opštinama Bor i Majdanpek uplaćeno gotovo 200 miliona dinara od RTB-a Bor

BOR – Rudarsko topioničarski basen Bor je platio sve obaveze za javne prihode, ukupno 489 miliona dinara, u koje spadaju rudna renta, ekološka taksa i prihode lokalnim samoupravama Bora i Majdanpeka, a redovno se uz zarade i tekuće obaveze dobavljačima, izmiruje i rata kredita uzetog od kanadske EDC banke za izgradnju nove topionice u Boru, rekao je generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski na konferenciji za novinare.

„Na osnovu UPPR-a u budžete opština Bor i Majdanpek u decembru je uplaćeno više od 190 miliona dinara, od kojih je 151 milion dinara za borsku opštinu i 40 miliona dinara za majdanpečku. Nadalje će na osnovu ovih taksi opština Bor godišnje dobijati 204 miliona dinara, a opština Majdanpek 30 miliona dinara“ – rekao je Spaskovski.

Rudarsko topioničarski basen Bor je platio novembarski račun od 439 miliona dinara za potrošenu električnu energiju u tom mesecu. Uplaćena je, takođe, i šesta rata kredita za novu topionicu u iznosu od devet miliona dolara, koliko sa kamatom, vredi jedan anuitet. Prema rečima Spaskovskog, od obaveza preuzetih iz UPPR-a ostalo je da se objavi tender za profesionalni menadžment i da se nastavi sa redovnim izmirivanjem finansijskih obaveza.

Opštinama Bor i Majdanpek uplaćeno 200 miliona dinara od RTB-a Bor, 22. decembar 2016. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *