Opštinsko veće Majdanpek o radu lokalnog javnog sektora

Opštinsko veće Majdanpek usvojilo je, na današnjem zasedanju, Izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti u lokalnim javnim i javno komunalnim preduzećima, u prvoj polovini tekuće godine.

Saglasnost je data i na izmene i dopune Programa poslovanja za 2023. godinu, kao i na programe korišćenja budžetskih subvencija, koje su u ovom periodu iznosile 248 miliona dinara.

Sva preduzeća na kraju izveštajnog perioda bila su likvidna, ostvareni prihodi veći su za oko tri procenta, a rashodi manji za sedam odsto. Cena usluga u prvoj polovini 2023. godine nije povećavana, a broj zaposlenih i visina isplaćenih zarada kretali su se, takođe, u granicama planiranih“, rekla je Mirjana Cakić Mladenović, šef Odeljenja za privredu i javne delatnosti dodajući da se ubuduće izveštaji neće dostavljati u papirnoj formi, već putem platforme Ministarstva privrede.

Opštnsko veće Majdanpek usvojilo je, na ovoj sednici, između ostalog i listu deficitarnih zanimanja u Opštini, na osnovu koje će u narednoj školskoj godini biti stipendirano osam srednjoškolaca i deset studenata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.