Opštinsko veće u Boru: duže vreme rada noćnih klubova

BOR – Na dnevnom redu 51. sednice Opštinskog veća bila su tri predloga odluka, koja se odnose na kadrovska rešenja u ustanovi „Centar za kulturu opštine Bor“ i na radno vreme ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata. Ovaj predlog odluke bio je na dnevnom redu i na prethodnoj sednici Opštinskog veća, 21. marta, ali je tada predlog povučen kako bi se ponovo razmotrio. Prema ovom predlogu odluke, koji će se naći na narednoj sednici Skupštine opštine Bor, jedina izmena u odnosu na dosadašnju odluku je produžetak rada noćnih klubova za tri sata i oni će moći da rade do pet ujutru.

To praktično znači da radnim danima u svim vrstama ugostiteljskih objekata, osim noćnih barova, disko barova, dansing barova i kabare barova, radno vreme može početi najranije u 06,00 časova i trajati najduže do 23,00 časa, a u periodu od 15. juna do 31. avgusta do 24,00 časa. Objekti za smeštaj turista moraju obezbediti stalan prijem gostiju.
Radno vreme noćnih barova, disko barova, dansing barova i kabare barova može početi najranije u 06,00 časova i trajati najduže do 05,00 časa narednog dana.

U dane vikenda, između petka i subote i subote i nedelje, radno vreme ostalih ugostiteljskih objekata može početi najranije u 06,00 časova i trajati najduže do 01,00 čas.

Radno vreme ugostiteljskih objekata može biti kraće od propisanog, s tim što završetak radnog vremena ne može biti duži od propisanog.

Članovi veća usvojili su i predloge odluka o razrešenju direktora ustanove „Centar za kulturu Opštine Bor“ Dragana Ilića, a za mesto vršioca dužnosti direktora ove ustanove predložen je Daniel Čorboloković.

O ovim predlozima odluke uz one koje je Opštinsko veće već usvojilo na 50. sednici, odlučivaće odbornici SO Bor na sednici koja će, kako se očekuje, biti održana početkom maja.

[iframe width=“480″ height=“270″ src=“https://www.youtube.com/embed/nshq3y37re0″ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *