OŠ „Dušan Radović“ u Boru obeležila 36. godišnjicu rada

BOR – Škola Dušan Radović u Boru osnovana je 1981. godine kao „V osnovna škola“. 1985. godine preimenovana je u „IX srpsku udarnu brigadu“, a ime srpskog pesnika, pisca i medijskog radnika Dušana Radovića nosi od septembra 2005 godine. Tokom 36 godina postojanja i rada ova borska škola beležila je značajne rezultate, koji su obeležili i prošlu školsku godinu.

Prošla školsa godina bila je izuzetno povoljna za naše učenike jer je više od 30 učenika ostvarilo plasman na republičko takmičenje. Najuspešniji učenici koji su osvojili jedno od prva tri mesta su i nagrađeni, kao i njihovi mentori. Nadamo se da ćemo ove rezultate ponoviti i ove godine“, kaže Nenad Ristić, direktor Osnovne škole „Dušan Radović“ Bor.

Matičnu školu u Boru i područno odeljenje u selu Luka, pohađa blizu 700 đaka. Kao i svaka druga obrazovna ustanova i škola Dušan Radović teži da iz godine u godinu poboljša uslove rada a pre svega kvalitet nastave.

„Tekuće probleme rešavamo, a želimo da usavršimo rad nastavnika i nastavimo edukaciju roditelja i dece“, dodaje Nenad Ristić.

Obeležavanje godišnjice rada započeto je mini rukometnim turnirom, na rođendan Dušana Radovića 29. novembra, a nastavljeno je priredbom u Muzičkoj školi Miodrag Vasiljević, koju su u čast Vuka Karadžića, tematski pripremili učenici i prosvetni radnici ove obrazovne ustanove. „Predstava je tematska posvećena Vuku Stefanoviću Karadžiću, a pripremila je nastavnik srpskog jezika Vesna Grujić Nikolić sa decom. Osim učenika petog, u predstavi učestvuju i učenici nižih razreda kao i njihovi vršnjaci iz našeg odeljenja u Luki, koji su se predstavili folklorom“, dodaje Nenad Ristić, direktor Osnovne škole „Dušan Radović“ Bor.

Povodom Dana borske osnovne škole Dušan Radović 7. decembra biće organizovano i literatno veče na kojem će biti prikazani najbolji literarni i likovni radovi učenika ove škole.

[iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/MCP1OBC3uIU“ frameborder=“0″ gesture=“media“ allow=“encrypted-media“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *